Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лапад с ориз и тиквичка

Лапад с ориз и тиквичка

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Лапад с ориз и тиквичка
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Постно, вкусно и много лесно за приготвяне - не пропускайте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1
  • пиперки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лапад - около 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства и отделя от дръжката, накъсва се на по-дребно.

Лукът се нарязва на ситно, морковът и пиперката - на по-малки кубчета, а тиквичката - на по-големи.

Запържва се лукът. Когато започне да става прозрачен, се прибавят и останалите зеленчуци.

Като се позапържат и те, се прибавя измитият ориз. Позапържва се и той и се налива вода около 3 ч.ч.

Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да ври на тих огън.

Когато е готово, се добавя наситнен копър.

Лападът с ориз и тиквичка е вкусен и лесен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: