Пълнен постен лук

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Пълнен постен лук
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Постно, вкусно и много атрактивно ястие, което се приготвя за има-няма половин час"

Необходими Продукти

  • бял лук - 6 - 8 глави
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го измиваме. Правим по един вертикален разрез на всяка глава и изваждаме всички слоеве, като оставяме един цял външен слой.

Вътрешността на лука накълцваме много ситно, заедно с чушката и моркова. За тази цел е най-добре да използваме чопър.

Към накълцаните зеленчуци добавяме солта, черния пипер, червения пипер, олиото и галетата. Разбъркваме много хубаво.

С тази смес внимателно пълним отделените външни части на главите лук.

Притискаме хубаво и ги подреждаме в малка тавичка плътно една до друга.

Заливаме с бульона и покриваме с алуминиево фолио.

Печем пълнения лук на 160 градуса 20-30 минути.

Пълненият постен лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: