Лесна торта Наполеон с лимонов крем

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
26/07/2018
"Хубавите торти трябва да се споделят с приятели, затова ви споделяме любимата си Лесна торта Наполеон с лимонов крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 513
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът, като в тенджера с незалепващо покритие се слагат брашното, захарта, кората от лимон, ванилия. Прибавя се малко прясно мляко и се разбърква до хомогенна смес. После се добавят жълтъците, разбърква се и се налива останалото мляко.

Слага се на умерен огън и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Накрая се прибавя есенцията. Охлажда се малко и се слага маслото. По желание се прибавя разбита сметана.

Взима се кора, намазва се с малко масло, отгоре се слага друга кора, намазва се с масло, слага се трета кора. Слага се в тава от фурната и се пече на около 200 градуса до златист цвят.

Това е един блат от тортата, с другите кори се прави същото.

Останалите кори се начупват и се панира тортата.

Сглобяване:

Взима се тройка от изпечените кори, намазва се с крема, слага се тройка кори, крем и т.н., завършва се с крем и се панира с останалите натрошени кори. Отгоре се слага стреч фолио и се прибира за 1 нощ в хладилник.

Забележка: Продуктите са за малка торта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар