Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата в подходяща тенджерка или касерола. Добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. След това сипваме и брашното, бъркаме до получаване на хомогенна смес.
Накрая добавяме и млякото, разбъркваме всичко и слагаме готовата смес на котлона, на умерено силен, за да не загори.
През цялото време бъркаме, без да спираме, докато кремът за тортата не се сгъсти и не заври. След това го сваляме от котлона, преместваме го в друг съд и го оставяме да се охлади.
През това време печем бутер тестото. Изрязваме 4 кръгли парчета от всяка кора, по възможност еднакви.
Правим дупчици с вилица по целите кори. Слагаме ги да се пекат върху хартия за печене на 200 градуса, като отстрани слагаме и това, което ни е останало от тестото. Печем, докато станат златисти.
След като кремът се е охладил, добавяме и маслото, което трябва да е меко. Разбиваме внимателно с миксер до получаване на хомогенна смес.
В тавичка или специален ринг слагаме слой от крема, а след това поставмяе първото кръгче от вече изпеченото бутер тесто, след това отново намазваме с крем и така продължаваме до края.
Финално натрошаваме тестото, което ни беше останало, сред като изрязахме кръговете, и украсяваме тортата Наполеон отгоре и отстрани с нея. Оставяме да стегне за 4 часа.
Лесната и многа вкусна торта Наполеон е готова.
Коментари