Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Лесна и многа вкусна торта Наполеон

Лесна и многа вкусна торта Наполеон

Evelin RusinovaEvelin Rusinova
Новак
116
Лесна и многа вкусна торта Наполеон
Снимка: Evelin Rusinova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Една наистина сполучлива бутер тортичка с чуден крем"

Необходими Продукти

  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 70 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • краве масло - 150 г
  • бутер тесто - 4 кори
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в подходяща тенджерка или касерола. Добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. След това сипваме и брашното, бъркаме до получаване на хомогенна смес.

Накрая добавяме и млякото, разбъркваме всичко и слагаме готовата смес на котлона, на умерено силен, за да не загори.

През цялото време бъркаме, без да спираме, докато кремът за тортата не се сгъсти и не заври. След това го сваляме от котлона, преместваме го в друг съд и го оставяме да се охлади.

През това време печем бутер тестото. Изрязваме 4 кръгли парчета от всяка кора, по възможност еднакви.

Правим дупчици с вилица по целите кори. Слагаме ги да се пекат върху хартия за печене на 200 градуса, като отстрани слагаме и това, което ни е останало от тестото. Печем, докато станат златисти.

След като кремът се е охладил, добавяме и маслото, което трябва да е меко. Разбиваме внимателно с миксер до получаване на хомогенна смес.

В тавичка или специален ринг слагаме слой от крема, а след това поставмяе първото кръгче от вече изпеченото бутер тесто, след това отново намазваме с крем и така продължаваме до края.

Финално натрошаваме тестото, което ни беше останало, сред като изрязахме кръговете, и украсяваме тортата Наполеон отгоре и отстрани с нея. Оставяме да стегне за 4 часа.

Лесната и многа вкусна торта Наполеон е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Много вкусна торта!
05.01.2023 15:48
1