Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като в тенджера с незалепващо покритие се слагат брашното, захарта, кората от лимон, ванилия. Прибавя се малко прясно мляко и се разбърква до хомогенна смес. После се добавят жълтъците, разбърква се и се налива останалото мляко.
Слага се на умерен огън и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Накрая се прибавя есенцията. Охлажда се малко и се слага маслото. По желание се прибавя разбита сметана.
Взима се кора, намазва се с малко масло, отгоре се слага друга кора, намазва се с масло, слага се трета кора. Слага се в тава от фурната и се пече на около 200 градуса до златист цвят.
Това е един блат от тортата, с другите кори се прави същото.
Останалите кори се начупват и се панира тортата.
Сглобяване:
Взима се тройка от изпечените кори, намазва се с крема, слага се тройка кори, крем и т.н., завършва се с крем и се панира с останалите натрошени кори. Отгоре се слага стреч фолио и се прибира за 1 нощ в хладилник.
Забележка: Продуктите са за малка торта.