Начин на приготвяне
Използвах кутия меденки за торта.
Приготвих си крема. Млякото (800 мл) се кипва със захарта. Яйцата се разбиват с останалото мляко (200 мл).
Смесвам последната смес с брашното, бъркам до получаване на гладка каша. Слагам на котлона до сгъстяване, добавям ванилията и маслото и бъркам до усвояване на маслото.
В друга купа смесвам заквасена сметана, пудра захар на вкус и крема сирене. Трябва да се получи пухкав крем. Може и сладко да се сложи по желание.
Направих крема и сипах на дъното на формата.
После подредих във формата от меденките като блат, намазах с единия крем, пак меденки, после другия крем и така до като свършат. Завършвам с крем.
За украса поръсих медената торта с натрошени меденки и череши.
Лесна и много вкусна торта с меденки и 2 вида крем!
Източник: Malina Spasova - Кулинарна мрежа