Начин на приготвяне
В тенджерка на котлона разтопете маслото. Към него добавете предварително измитите, почистени и нарязани на едро лук, морков и картоф. Разбъркайте и добавете 30 мл вода. Оставете на среден огън за около 10-на мин.
След това добавете натрошеното сирене, разбъркайте добре и залейте с горещата вода. Оставете отново на среден огън до омекване на зеленчуците.
Малко преди да е готово, овкусете със сол и прясна чубрица.
Отделно в малко, но дълбоко тиганче запечете за кратко брашното и постепенно започнете да добавяте от бульона на супата, като разбърквате непрекъснато, за да не станат бучки.
Така получената рядка каша върнете на тънка струя в тенджерата със супа. Разбъркайте и оставете на котлона за още 5-6 мин.
Готовата супа махнете от котлона, оставете да се поохлади за 10-15 мин и пасирайте.
Сервирайте с прясно изпечени крутони, овкусени с малко зехтин :)