Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Лучена Супа»Лучена кремсупа по селски

Лучена кремсупа по селски

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689621
Лучена кремсупа по селски
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
27/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 л. (гореща)
  • картофи - 1 бр. (голям)
  • сирене - 50 г
  • чубрица - 1 ч.л. прясна
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на котлона разтопете маслото. Към него добавете предварително измитите, почистени и нарязани на едро лук, морков и картоф. Разбъркайте и добавете 30 мл вода. Оставете на среден огън за около 10-на мин.

След това добавете натрошеното сирене, разбъркайте добре и залейте с горещата вода. Оставете отново на среден огън до омекване на зеленчуците.

Малко преди да е готово, овкусете със сол и прясна чубрица.

Отделно в малко, но дълбоко тиганче запечете за кратко брашното и постепенно започнете да добавяте от бульона на супата, като разбърквате непрекъснато, за да не станат бучки.

Така получената рядка каша върнете на тънка струя в тенджерата със супа. Разбъркайте и оставете на котлона за още 5-6 мин.

Готовата супа махнете от котлона, оставете да се поохлади за 10-15 мин и пасирайте.

Сервирайте с прясно изпечени крутони, овкусени с малко зехтин :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: