Пиле с Ориз по Мексикански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пиле с Ориз по Мексикански
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Леко пикантно, много вкусно и ужасно апетитно пиле с ориз по мексикански, което ви препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 100 г сладка от консерва
  • бульон - 600 мл пилешки
  • ориз - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • сол - на вкус
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и чушките на кубчета. Нарежете пилешкото месо на малки хапки.

В голям и дълбок тиган на котлона загрейте олиото. Добавете месото и запържете, докато промени цвета си за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Добавете лука и чушките и пържете още около 5 мин. Добавете чилито, черния пипер, царевицата и ориза. Гответе около 5 мин, като разбърквате и прибавете бульона.

Разбъркайте хубаво, намалете температурата на котлона и похлупете с капак. Оставете ястието да се готви около 25-30 мин, докато оризът се сготви.

Преди сервиране поръсете ориза на тиган с настърган кашкавал и го оставете за 2-3 мин да се разтопи.

Пилето с Ориз по Мексикански е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесно, вкусно и апетитно се получи, благодаря!
01.08.2021 21:24