Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука и чушките на кубчета. Нарежете пилешкото месо на малки хапки.
В голям и дълбок тиган на котлона загрейте олиото. Добавете месото и запържете, докато промени цвета си за около 10 мин, като разбърквате периодично.
Добавете лука и чушките и пържете още около 5 мин. Добавете чилито, черния пипер, царевицата и ориза. Гответе около 5 мин, като разбърквате и прибавете бульона.
Разбъркайте хубаво, намалете температурата на котлона и похлупете с капак. Оставете ястието да се готви около 25-30 мин, докато оризът се сготви.
Преди сервиране поръсете ориза на тиган с настърган кашкавал и го оставете за 2-3 мин да се разтопи.
Пилето с Ориз по Мексикански е много вкусно!
Коментари