Свински Гулаш с Гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6029114736
29/07/2018
"Решихме да разнообразим малко класическия гулаш и импровизирахме - резултатът е вълшебно вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 265
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 500 г, от врат
  • олио - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 200 мл
  • домати - 400 г обелени и нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава
  • пушен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • печурки - 150 г
  • сметана - 100 мл готварска
  • талиатели - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на големи кубчета, а лука - на тънки полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете свинските парченца за около 10 мин, като разбърквате. Добавете лука и гответе още около 5 мин.

Прибавете двата вида червен пипер, черния пипер и сол и пържете около 5 мин. Добавете доматите, пилешкия бульон и захарта.

Загрейте фурната на 180°C. Разбъркайте хубаво и изсипете ястието в подходяща тава. Завийте тавата с фолио или използвайте капак, ако има.

Сложете ястието в загрятата фурна и гответе около 40 мин. Нарежете гъбите на полумесеци. При готовност на ястието прибавете ги и разбъркайте.

Върнете тавата за още около 20 мин във фурната без капак. Към края на готвенето сипете от сметаната на различни места в тавата, като съвсем леко разбъркате и върнете ястието във фурната.

Сервирайте с талиатели или гарнитура по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар