Начин на приготвяне
Всички знаем, че за да е крехко едно месо, е хубаво преди това да се маринова и начука със специално чукче. Но когато нямате време за предварителна обработка, тази рецепта идва на помощ. Изисква малко усилия, но резултатът си заслужава.
Измийте и нарежете месото, поръсете със сол и натрийте с посочените подправки, поне по 1 ч.л. от всяка. Сипете олиото, нарежете маслото на кубчета и налейте бирата.
Ако посоченото количество не покрива хубаво месото, долейте още малко.
Затворете тавата с фолио и сложете във фурната на 160 градуса за 90 минути.
След изтичане на това време свалете фолиото и допечете до желаното от вас - повече или по-малко запечено според вкуса.
Докато се пече месото, пригответе картофеното пюре. Измийте, обелете, нарежете на средни кубчета и сварете картофите със малко сол за 20-25 минути. Отцедете останалата вода, смачкайте ги и добавете маслото и прясното мляко.
Изчакайте малко да изстине и добавете и разбъркайте и Филаделфията.
Поднесете свинското върху канапе от картофено пюре.
И после...после хапвайте с наслада!
Крехкото свинско с бира е готово.
Добър апетит!
Коментари