Начин на приготвяне
Яйцата със захарта, ванилената захар и солта се разбиват с миксер
до побеляване.
След това се добавят брашното, бакпулверът и сместа се
разбива с тел или лъжица.
От сместа се отделят-3-4 с.л, поставят се в пош, на който се отрязва
върхът леко.
В тава от фурната, застлана с хартия за печене, с поша се правят фигури-
квадрати, триъглници и както ви харесва.
Поставяте тавата в загрята на 180°C фурна за 2-3 минути, колкото
сместа да се запечати.
След това в купата с кексовото тесто прибавяте 2-3 ч.л. какао -
разбърквате до еднородност и изсипвате смета върху фигурите в тавата.
Печете рулото около 15 минути.
Когато е готово заедно с хартията и върху влажна кърпа го завивате на руло
до изстиване.
Кремът се прави предварително, за да може да поизстине, когато го гарнирате върху рулото.
Крем:
В част от млякото разбивате брашното, захарта и нишестето и го прибавяте внимателно към врящото мляко и варите до кипване.
Тогава прибавяте маслото и ванилията.
Развивате изстиналото руло, намазвате го с крема и го завивате внимателно.
След няколко часа престояло в хладилника рулото е готово за нарязване.
Коментари