Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Зелено руло с манголд

Зелено руло с манголд

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34221642571
Зелено руло с манголд2 / 2
30/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • манголд - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 с.л. (наситнен)
  • натурално нишесте - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за плънка
  • кисело мляко - 300 г цедено
  • сирене - 250 г
  • колбас - 250 г различни видове нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжките на манголда се бланшират за 2 минути и се вадят и слагат в студена вода, после листата се пускат във вряща вода за 20 секунди и също се изваждат и слагат в студена вода.

В чопър се смилат манголд, тиквичката, чесънът, черният пипер, солта и се смилат на пюре.

В купа се изсипва пюрето, разбитите яйца и се разбърква с шпатула, слага се нишестето с бакпулвера.

Пече се в правоъгълна тава застлана с хартия за печене и намазана с олио и се пече на 180 °C. Като изстине, се обръща върху фолио.

Разбърква се цеденото мляко със сиренето и с него се намазва зеленият блат.

Колбасът се разпределя отгоре равномерно и с помощта на фолио се навива на солено руло и се прибира в хладилника за няколко часа да стегне.

Добър апетит с това зелено руло с манголд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: