Качамак с крема сирене
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак с крема сирене

Качамак с крема сирене

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3172k7387481
Качамак с крема сирене
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Представете си бабиния качамак, но с добавка на крема сирене - е няма такава вкусотия, казваме ви"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 1 л.
  • свинско месо - 300 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • сирене - 300 г натрошено
  • сол
  • свински късчета - пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубченца и се пържи. 800 мл от водата се слага да заври и се подсолява. В останалите 200 мл вода се разтваря брашното, като се разбърква добре.

След като водата заври, се добавя царевичното брашно, като непрекъснато се разбърква енергично.

Добавя се още сол, ако е необходимо. Когато качамакът се сгъсти, изключете котлона. Добавя се крема сиренето докато качамакът още е топъл и отново се разбърква енергично.

Крема сиренето трябва да се разтопи и разнесе навсякъде. Сервира се, като в чинийка се сипва от качамака.

Отгоре се поръсва с натрошеното сирене и пържено свинско. Консумира се още топло.

Качамакът с крема сирене е готов.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: