Рататуй с леща

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
31/07/2018
"Постни импровизации на тема Рататуй - вкусни и сполучливи "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на четвъртинки, а пиперките и доматите на малки кубчета.

В сгорещено олио се запържват зеленуците със сол, а след това се прибавят и останалите подправки.

Налива се вода да се покрие до половината и се похлупва с капак. Когато заври водата и зеленчуците поомекнат, се добавя измитата и отцедена леща.

Оставя се да ври на слаб огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар