Рататуй Класик

ИлиянаИлияна
Новак
42122
Рататуй Класик
Снимка: Илияна
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Големи почитатели сме на класиката - това Моцарт, това Да Винчи, това рататуй"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр
  • чушки - 2 бр. червени + 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава кромид
  • червен лук - 1 глава кромид
  • домати - 500 г на кубчета
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • мащерка
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на ситно и го запържете в тиган с малко зехтин.

Прибавете доматите, мащерката, щипка захар и щипка сол.

Оставете за 10 минути на котлона.

След като свалите от котлона, прибавете нарязания на ситно магданоз. Изсипете доматения сос на дъното на кръгла тава.

Измийте и нарежете на шайби тиквичките, чушките и лука.

Нарязаните на кръгчета зеленчуци се редят върху доматения сос на два реда.

Поставя се хартия за печене върху тях.

Пече се на предварително загрята на 200°С фурна около 20 минути.

След това се маха хартията и рататуят се пече още 15-20 минути.

Рататуят Класик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: