Начин на приготвяне
В този случай е най-добре да се започне първо със соса. Брашното се запържва в маслото и се налива бульонът на тънка струя, бърка се непрекъснато, за да се получи еднородна маса.
Добавят се зеленчуците и каперсите и се вари натих огън 30-35 мин. Към края се прибавя черният пипер и дафиновият лист.
Готовият сос се прецежда, зеленчуците се претриват през метална цедка или сито и се смесва със соса.
В готовия сос се добавя лимоновият сок и виното и се кипва, за да се смесят, накрая 1/2 с.л. масло и се разбъква докато стане еднородно.
В тавичка се разтопява маслото и се поставя рибата с кожата надолу, посолява се със сол и пипер и се намаслява, като с лъжица заливаме с масло.
Запича се рибата докато порозовее, залива се със соса и отново се пъха във фурната, за да кипне с него (5-10 мин.)
Поднася се с наситнен магданоз. Дафиновият лист и пиперът се изваждат от соса при прецеждането.