Начин на приготвяне
Крилцата се измиват и подсушават. Поръсваме със сол и черен пипер. В тенджера се разтопява масло с олио на умерен огън.
Запържват се крилата от двете страни, докато побелее месото. Готовия доматен сос сипваме в тава на дъното, отгоре се нареждат крилата.
В същата мазнина се запържва ситно нарязан лук с малко сол. Сипва се чаша вода и прибавяме замразен фасул.
Разбърква се докато се отпусне, овкусява се с подправки и сипваме между крилата, като се разбърква с лъжица да се смеси с доматения сос.
Поръсва се с чубрица, крилата поръсваме с щипка червен пипер и печем в загрята фурна 180 градуса докато остане на мазнина и готовност на пилешките крилца.
Сервираме с чаша вино и стрък мащерка. Вкусотия!
Пилешките крила със зелен фасул на фурна са готови.