Гювеч с микс от зеленчуци и ориз

01/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миксът зеленчуци (моркови, чушки, патладжан, ориз ) се оставят да се размразят. В гювеч или йенско стъкло се слагат зеленчуците с ориз. Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.

Доматите се измиват и нарязват на малки парчета. Към миксът от зеленчуци се добавят картофите и доматите. Подправя се с чубрицата, черният пипер и солта. Всичко се разбърква добре.

Добавя се вода до малко повече от половината на съда. Слага се да се пече до готовност, като се проверяват картофите, защото те имат нужда от най-дълго готвене. Яйцата се чукат в купичка и се разбиват.

Те също се овкусяват с черен пипер и сол. Преди да се извади гювеча от фурната се залива с яйцата.

При готовност на яйцата, гювечът е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар