Гювеч с микс от зеленчуци и ориз

01/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач158592
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миксът зеленчуци (моркови, чушки, патладжан, ориз ) се оставят да се размразят. В гювеч или йенско стъкло се слагат зеленчуците с ориз. Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.

Доматите се измиват и нарязват на малки парчета. Към миксът от зеленчуци се добавят картофите и доматите. Подправя се с чубрицата, черният пипер и солта. Всичко се разбърква добре.

Добавя се вода до малко повече от половината на съда. Слага се да се пече до готовност, като се проверяват картофите, защото те имат нужда от най-дълго готвене. Яйцата се чукат в купичка и се разбиват.

Те също се овкусяват с черен пипер и сол. Преди да се извади гювеча от фурната се залива с яйцата.

При готовност на яйцата, гювечът е готов.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар