Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците и пудрата захар с телена бъркалка на водна баня, докато побелеят. Готовите жълтъци отстранете от огъня. Добавете коняка и леко охладете.
Разбийте сладкарската сметана до пухкавост. Изсипете я при охладените жълтъци и разбъркайте внимателно.
Облепете форма за терин със стреч фолио, като покриете стените и дъното на съда, а крайчетата да излизат извън него. Сипете 1/2 от сместа, поръсете с къпини и леко притиснете, за да може плодовете да потънат в крема.
Изсипете и останалата смес, заравнете и завийте с крайчетата на фолиото. Поставете десерта във фризер за около 4 часа.
Готовото семифредо извадете от фризера, поръсете с карамелен топинг, поръсете с къпини и ментови листенца.
Нарежете и поднесете.
Неустоимото Семифредо с къпини е готово.