Хрупкави картофи соте

02/08/2018
"Нямате нужда от повод, за да си отворите втора бира, а от втора порция хрупкави картофки соте "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 737
  • Преглеждания за месеца1090
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят в тенджера с вода. Водата трябва да покрива картофите.

Картофите може да се нарежат на половинки, за да се сварят по-бързо. Не трябва да се варят до пълна готовност, защото ще се пържат и ще се разварят. Чесънът се обелва и нарязва на колелца.

Копърът се измива и нарязва на ситно. След като картофите са почти готови, водата се изсипва.

Картофите се нарязват на средно големи кубчета. Добре е количеството да се раздели на две части. В тиган се слага повечко олио, за да се загрее. Добавя се едната част от картофите.

Когато картофите соте са почти готови, се добавят половината чесън и копър. Готви се до получаване на златиста коричка. Посолява се. Същото се повтаря и с останалите картофи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Nina
Nina
27.04.2019 13:00
Използвах прести картофи и вместо олио - масло. Освен копъра и чесъна добавих магданос и ситно нарязани листа от пресен лук.стана невероятно
0
0
vaniliq
vaniliq
30.09.2018 11:50
Правила съм ги.Много вкусни !
0
0
Пламена Тодорова
Чудесна гарнитура!
0
0