Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят в тенджера с вода. Водата трябва да покрива картофите.
Картофите може да се нарежат на половинки, за да се сварят по-бързо. Не трябва да се варят до пълна готовност, защото ще се пържат и ще се разварят. Чесънът се обелва и нарязва на колелца.
Копърът се измива и нарязва на ситно. След като картофите са почти готови, водата се изсипва.
Картофите се нарязват на средно големи кубчета. Добре е количеството да се раздели на две части. В тиган се слага повечко олио, за да се загрее. Добавя се едната част от картофите.
Когато картофите соте са почти готови, се добавят половината чесън и копър. Готви се до получаване на златиста коричка. Посолява се. Същото се повтаря и с останалите картофи.
Коментари