Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи Соте»Хрупкави картофи соте

Хрупкави картофи соте

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Нямате нужда от повод, за да си отворите втора бира, а от втора порция хрупкави картофки соте"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят в тенджера с вода. Водата трябва да покрива картофите.

Картофите може да се нарежат на половинки, за да се сварят по-бързо. Не трябва да се варят до пълна готовност, защото ще се пържат и ще се разварят. Чесънът се обелва и нарязва на колелца.

Копърът се измива и нарязва на ситно. След като картофите са почти готови, водата се изсипва.

Картофите се нарязват на средно големи кубчета. Добре е количеството да се раздели на две части. В тиган се слага повечко олио, за да се загрее. Добавя се едната част от картофите.

Когато картофите соте са почти готови, се добавят половината чесън и копър. Готви се до получаване на златиста коричка. Посолява се. Същото се повтаря и с останалите картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nina
Nina
Използвах прести картофи и вместо олио - масло. Освен копъра и чесъна добавих магданос и ситно нарязани листа от пресен лук.стана невероятно
27.04.2019 13:00
vaniliq
vaniliq
Правила съм ги.Много вкусни !
30.09.2018 11:50
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Чудесна гарнитура!
07.09.2018 19:28