Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Домашен конфитюр от праскови

Домашен конфитюр от праскови

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Домашен конфитюр от праскови
Снимка: Натали Тихова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Разчистете място в килера, защото ще искате да си направите много бурканчета домашен конфитюр от праскови"

Необходими Продукти

  • праскови - 3 кг
  • захар - 1 - 1. 5 кг захар
  • гелфикс на д - р Йоткер за сладко - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме прасковите и махаме костилките.

Ако имате машинка за домати, която маха семките, минавате прасковите през нея.

Оставяте сместа, като изсипвате само 1 кг захар в хладилник, след два часа опитвате - ако е нужно добавяте още захар. Варите около 1-1. 5 часа.

Накрая добавяте пакетчето за сладко да поври още 5 мин.

Насипвате врелия конфитюр в бурканчета и обръщате с капачката надолу, но без да се варят!

Домашният конфитюр от праскови е готов.

Виж за какво са полезни прасковите или опитай някой от нашите сладкиши с праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: