Пълнени патладжани с кайма и домати

02/08/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132914821446
"Правило на готвача Всеки патладжан, който не е приготвен по тази рецепта, е похабен "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 488
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - за поръсване
  • лимонов сок - струйка
  • олио - за намазване
  • За плънката
  • кайма - 250 г смес
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - по желание
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните обелваме на ивици, като правим леки прорези по повърхността и ги потапяме в студена вода, в която сме поставили шепа сол и струйка лимонов сок. Оставяме ги така за около 20 минути, за да се отцеди горчивият им сок.

През това време си приготвяме плънката. Режем лука на ситно, запържваме го за кратко в сгорещено олио. Към него добавяме обелените и нарязани на малки кубчета домати.

Отгоре поръсваме с подправките, посоляваме и прехвърляме каймата. Разбъркваме докато каймата стане на трохи.

След като патладжаните са готови ги подсушаваме с домакинска хартия и ги слагаме в тава. Намазваме ги с олио и поставяме във фурната да се запекат.

След като леко се охладят, с помощта на лъжичка, избутваме вътрешността откъм двете страни, така че да се получи дупка. Пълним патладжаните с приготвената смес.

Нарязваме домата на шайби и покриваме пълнените патладжани с шайбите домати. Нареждаме в тавичка и ако е останало от плънката поставяме помежду им.

Поставяме в средата на предварително затоплена фурна. Печем на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар