Телешки шол на тиган

Телешки шол на тиган2 / 2
06/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки шол - 500 г
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ивици и го начукваме на много тънко. Чушките нарязваме на ленти.

Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме чушките за 5 минути.

Изваждаме чушките и запържваме месото в същата мазнина за 10 минути. Нарязваме лука на ивици и го добавяме.

Запържваме до омекване на лука. След това добавяме черния пипер, кимиона, солта, дафиновият лист, индийското орехче и виното.

Намаляваме котлона. Покриваме тигана с капак. Задушаваме за 30-35 минути.

В чиния нарязваме домати, поставяме от зелените чушки и отгоре сипваме от месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: