Рибена чорба от Таранка

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
04/08/2018
"Таранка как се готви ли - ами на чорба, разбира се "
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 303
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Таранките се изчистват от вътрешностите и хрилете, измиват се и се поставят в 2 литра подсолена вода. Не се махат люспите и главите.

Слагат се доматът, чушката, чушлетата, лукът, стеблата на девесила /без листата/, целината и мащерката – всичко нарязано на едро.

Вари се 30-40 минути и след това се прецежда. В олиото се задушават настърганите моркови. Заливат се с бульона и се добавят настърганите картофи.

След като ври 10 мин. се добавя филето, нарязано на хапки, и каквото може да се отдели от таранките. Внимавайте за кости. След 15 мин. чорбата е готова.

Подправя се с лимонов сок, пипер, магданоз и листа девесил. Когато изстине чорбата леко се желира сама.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар