Лятна рибена чорба

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Лятна рибена чорба
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Планът за днес е лесен - приготвяме вкусна рибена чорба, хапваме си от нея, сипваме си допълнително, повтаряме, докато има място в корема"

Необходими Продукти

  • сладководна риба - 3 кг, дребна и едра
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 добре узрял
  • люти чушки - 4 - 5 бр. / по желание /
  • чесън - 2 скилидки
  • девесил - 1 стрък
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва на ренде, зеленчуците се нарязват на ситно. Рибата се изчиства като дребната се разрязва на две.

Поставя се да ври в 2 литра подсолена вода. След 10 мин. едрата риба се изважда и обезкостява на едри парчета. Внимавайте за костици - много е неприятно.

Остатъците се връщат в тенджерата. След още 10 мин. бульонът се прецежда и се връща на огъня. Добавят се зеленчуците, черният пипер, зехтинът и стеблото на девесила.

След още 15 мин. се добавят парчетата риба и накълцаните листа девесил. След 5 мин. сваляте от огъня.

Рибената чорба може да сервирате както гореща, така и студена с резен лимон и чашка от любимото ви питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: