Мексиканска Макаронена Салата

05/08/2018
"Мексиканската макаронена салата се поднася с мексиканска ракия, известна у нас още като текила "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 966
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • макарони - 120 г
  • царевица - 140 г сладка, от консерва
  • халапеньос - 1 чушле + за декорация
  • домати - 1 бр. малък
  • лук - 1/2 малка глава
  • мексикански кашкавал - 100 г (Енчиладо или Котиха)
  • маруля - 1 бр. само листата от крехката сърцевина
  • Дресинг
  • зехтин - или олио на вкус
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете пастата ал денте според указанията на произвидителя. Отцедете и оставете да се охлади като я поръсите с малко зехтин и разбъркате, за да не слепва.

2. В купа нарежете на едро или накъсайте крехките марулеви листа. Доматчето, лука и кашкавала нарежете на кубчета, халапеньото наситнете и сложете всичко при марулята, заедно с добре отцедената царевичка.

3. Пригответе дресинга, като смесите продуктите за него и разбъркате добре. Може да варирате с количествата както ви е по вкуса.

4. Охладената паста присъединете към всичко останало в купата и объркайте салатата с дресинга.

5. Поднесете леко охладена и украсена с още халапеньо, нарязано на кръгчета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Толкова е приятно и цветно. :)
Много добре изглежда.
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря ви :)
0
0