Начин на приготвяне
Почистете добре рибата като отстраните и хрилете, но не махайте главата. Застелете подходяща тава с алуминиево фолио, така че като сложите рибата, да може да я завиете.
Смесете брашното и подправките и поръсете тавата като легло за рибата. Намажете рибата с разбития белтък и я поставете върху брашното. С останалата част от брашното поръсете рибата и разнесете така, че да полепне навсякъде, все едно че е облечена.
Завийте изцяло рибата с фолиото и печете на 200 градуса 30-40 мин. Отвийте рибата и запечете докато брашното започне да става златисто.
С четка намажете коричката с олио /за да не пресъхва/ и запечете още малко докато стане с цвят на течен карамел. Сервира се с резен лимон и топла гарнитура.
Коментари