Начин на приготвяне
Омесва се традиционото тесто за пица от всички дадени продукти. Оставя се да втаса 20-30 минути.
След като тестото си е отпочинало, набрашняваме плота и разточваме на не много дебела кора.
Нарязваме на малки квадрати (или по желание може и по-големи или в друга желана от вас форма).
Загряваме в по-дълбок тиган олио, колкото да покрие половината от дължината на мекиците и ги пържим до получаване на златист цвят. Не отнема много време. Около 5 минути.
По желание може да поръсите мекиците отггоре с кашкавал и да ги поставите във фурната за 5 минути, докато се разтопи кашкавалът. Аз предпочитам да слагам кашкавала единствено вътре - получава се със страхотен аромат и вкус.
Съвет: Когато добавяте кашкавала в тестото, го нарежете на много малки парчета или го рендосайте, за да ви е по-лесно да го омесите.
За по-интензивен вкус на кашкавал, увеличете колочеството на кашкавала.