Веган сладолед с кафе

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
05/08/2018
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • аквафаба - 3/4 ч.ч. (водата от сварен нахут или друг боб, или от консерва)
  • лимонов сок - 1/2 ч.л. прясно изцеден
  • ванилия - 1 ампула
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • растително мляко - 3/4 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 дозичка Нескафе класик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аквафабата се излива в купа заедно с лимоновия сок и се разбива с ръчен миксер на висока степен в продължение на 6 минути.

Добавя се ванилията и се разбива още 1 минута.

Разбиването продължава още 2 минути, като постепенно се добавя пудрата захар по няколко лъжици. Трябва да се разбива общо 9 минути.

В блендер се слага млякото с кафето и се блендира за 30 секунди. На части се добавя към пухкавата аквафаба и внимателно се разбърква леко с лъжица колкото да се смесят. Ако се разбърква повече, аквафабата ще загуби формата си и всичко ще стане отново течно.

Изсипва се в съд с капак и веднага се прибира във фризера. Трябва да стои там поне 4 часа.

След сервиране се яде веднага, защото се разтапя бързо.

* Ако желаете да е с друг вкус, за ванилов вместо кафе се добавя още ванилия, за плодов вместо кафе 1/2 ч.ч. плод по Ваш избор, за шоколадов - 1/4 ч.ч. какао, или 1/3 ч.ч. фъстъчено масло за по-необикновен сладолед.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар