Начин на приготвяне
Поставяме езика в тенджера под налягане, поставяме нарязаните на кубчета морков и едната глава лук, а зелените подправки нарязваме на едро.
Наливаме ябълковото вино и зеленчуковия бульон, толкова че да покрие продуктите с 1 см. Оставяме да ври за около 1 час.
След като е готов вадим и поставяме под течаща вода, за да можем по-лесно да го обелим. Нарязваме на пръчици, а гъбите режем на филии.
В тавичка поставяме нарязаните гъби, езика и 50 г от маслото и ги поръсваме със сол и черен пипер.
В друг съд, отново с 50 г масло, задушаваме другата глава ситно нарязан лук, прибавяме брашното и запържваме.
Към тях добавяме виното и малко бульон от езика, разбъркваме и всичко това изсипваме към езика.
Останалата част от маслото също разтапяме прибавяме галетата и заливаме върху езика.
Поставяме във фурната и запичаме.