Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Език с Гъби и Кашкавал

Език с Гъби и Кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Език с Гъби и Кашкавал1 / 2
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки език - 1. 5 кг
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • зелени подправки - според вашия вкус
  • ябълково вино - 300 мл
  • масло - 125 г краве
  • гъби - 250 г
  • бяло вино - 6 с.л.
  • галета - 50 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме езика в тенджера под налягане, поставяме нарязаните на кубчета морков и едната глава лук, а зелените подправки нарязваме на едро.

Наливаме ябълковото вино и зеленчуковия бульон, толкова че да покрие продуктите с 1 см. Оставяме да ври за около 1 час.

След като е готов вадим и поставяме под течаща вода, за да можем по-лесно да го обелим. Нарязваме на пръчици, а гъбите режем на филии.

В тавичка поставяме нарязаните гъби, езика и 50 г от маслото и ги поръсваме със сол и черен пипер.

В друг съд, отново с 50 г масло, задушаваме другата глава ситно нарязан лук, прибавяме брашното и запържваме.

Към тях добавяме виното и малко бульон от езика, разбъркваме и всичко това изсипваме към езика.

Останалата част от маслото също разтапяме прибавяме галетата и заливаме върху езика.

Поставяме във фурната и запичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: