Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Език с кашкавал в гювече

Език с кашкавал в гювече

Език с кашкавал в гювече
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Не са ви нужни специални кулинарни умения, за да превърнете езика в неустоимо изкушения - домати, кашкавал, щипка любов са достатъчни"

Необходими Продукти

  • език - 2 бр.
  • доматена консерва - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме езика в съд и го сваряваме.

В тенджера поставяме доматите консерва, солта, черния пипер и малко олио.

Оставяме така докато се сгъсти сосът и накрая прибавяме и чесъна.

Приготвяме си гювечетата, като най-отдолу подреждаме парчетата език, заливаме със соса, върху соса слагаме плочки кашкавал.

Можем да поставим във фурната, а може и в микровълновата. Печем до разтопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Езика не се ли бели?
01.06.2018 08:58
1
Покажи всички подкоментари