Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното и го смесваме с маята. Сипваме разтопеното масло, прясното мляко и захарта.
Чукваме вътре яйцето. Разбъркваме, а след това размесваме хубаво с ръце. Покриваме тестото и го оставяме за 40 минути.
Загряваме гофретника. От тестото отчупваме топче с големината на топче за тенис на маса.Поставяме го в средата на гофретника и затваряме капака.
Изпичаме вафлите до приятно покафеняване. Изваждаме ги в широка чиния.
Смесваме меда с кондензираното мляко. Разрязваме вафлите, докато са още топли, през средата с тънък остър нож /получава се доста лесно, въпреки че изглежда трудно/.
Намазваме едната част с малко от пълнежа и покриваме с другата. Притискаме и подреждаме готовите вафли в чиния.