Начин на приготвяне
Нарежете халвата и шоколада.
В касерола сложете маслото и течната сладкарска сметана. Загрейте на котлона и отстранете, малко преди да заври.
Прибавете натрошената халва и шоколада и бъркайте до пълното им разтваряне. Може да ползвате натурален или млечен шоколад - в зависимост от предпочитанията ви.
Започнете да сглобявате, като редувате вафлена кора и крем до изчерпване на количествата, като завършите с крем.
В съд на водна баня сложете сметаната и шоколада за глазурата. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. С тази глазура намажете отгоре вафлите и по желание украсете с ядки.
Поставете в хладилник за 2-3 часа да стегне кремът и после нарежете на желаните от вас форми. Аз ползвах кръгли вафлени кори и ги нарязах на триъгълници като парчета от торта.
Източник: Теодора Титова, Домашни вкусотии