Домашни Вафли с Халва

Домашни Вафли с Халва
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Значи, може друго да не опитате, но непременно трябва да опитате тези домашни вафли с халва"

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 1 пакет
  • халва - 400 г
  • масло - 125 г
  • сметана - 150 мл (сладкарска)
  • шоколад - 200 г
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете халвата и шоколада.

В касерола сложете маслото и течната сладкарска сметана. Загрейте на котлона и отстранете, малко преди да заври.

Прибавете натрошената халва и шоколада и бъркайте до пълното им разтваряне. Може да ползвате натурален или млечен шоколад - в зависимост от предпочитанията ви.

Започнете да сглобявате, като редувате вафлена кора и крем до изчерпване на количествата, като завършите с крем.

В съд на водна баня сложете сметаната и шоколада за глазурата. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. С тази глазура намажете отгоре вафлите и по желание украсете с ядки.

Поставете в хладилник за 2-3 часа да стегне кремът и после нарежете на желаните от вас форми. Аз ползвах кръгли вафлени кори и ги нарязах на триъгълници като парчета от торта.

Източник: Теодора Титова, Домашни вкусотии

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: