Домашни вафли с грис

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашни вафли с грис
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вафли с грис - приготвя се бързо, яде още по-бързо, но оставя трайно впечатление"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 20 с.л.
  • бял шоколад - 2 блокчета
  • грис - 8 с.л.
  • маргарин - 250 г
  • кори за вафли - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме изпълнението на рецептата за домашните вафли, като в тенджера слагаме млякото, шоколада и захарта, които ще разбъркваме на котлона, докато шоколадът и захарта се разтопят.

Когато шоколадът и захарта се разтопят (почти се сварят), добавете нарязания маргарин и разбъркайте. Накрая добавете гриса и го оставете да се вари на слаб огън при непрекъснато бъркане.

Оставете сместа да се охлади. Напълнете корите на вафлата и ги поставете една върху друга, след което натиснете с по-тежък предмет, за да се слеят.

Нарежете домашните вафли с грис в желаните форми и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: