Хрупкави стерилизирани краставички

Хрупкави стерилизирани краставички

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
802
3
Хрупкави стерилизирани краставички
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви120 мин.
Общо180 мин.
Порции24
"Сензационно, учени откриха как да запазят стерилизираните краставички хрупкави - подробности четете в рецептата"

Необходими Продукти

  • корнишони - 10 кг пресни краставички
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 - 3 главички кромид
  • морска сол - 1 1/3 ч.ч. (българска! )
  • оцет - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • копър - китка прецъфтял
  • синапено семе - 10 г
  • черен пипер - 20 г на зърна
  • бахар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките се измиват добре. Много е важно да са съвсем пресни и да на са изсъхвали. Ако трябва да се съхраняват за известно време, най-добре ги дръжте в студена вода.

Морковите се нарязват на шайби, лукът на кръгчета.

Приготвя се марината от 10 л. вода, солта, оцета и захарта. В буркан 800 мл. се поставят щипка синапено семе, няколко зърна пипер, 1–2 зърна бахар, клонче копър, 2–3 парчета морков и още толкова лук. Редят се краставички до чупката на буркана. Залива се с марината 1 см. под капачката.

От това количество излизат 22–24 буркана, в зависимост от големината на краставичките. Добре запечатаните буркани се нареждат в миялната машина, включена на 70 градуса /ако има такава опция/ и се пуска програма за мръсни съдове.

Ако ползвате друг начин за стерилизиране задължително ползвайте термометър. Бурканите не трябва да престояват повече от 10 минути при температура над 70 градуса. Резултатът ще ви впечатли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: