Начин на приготвяне
Първо, нарязваме рулцата от раци на лентички и обелваме чесъна, после загряваме половината зехтин в дълбок тиган и слагаме скаридите и чесъна.
След като се запържат (около 2-3 минути), се добавя виното и се усилва котлонът, докато се изпари алкохолът. Добавят се рулцата от раци както и доматите - обелени и нарязани на кубчета (може и от консерва), захарта, сол и черен пипер. Оставя се да ври на бавен огън.
През това време се кипва подсолена вода в тенджера, добавя се малко зехтин и се слагат спагетите. Варят се около 8-9 минути или докато опитате и разберете, че са готови. Изцежда се водата и се добавя сосът, след което се оставя на котлона за още минута-две.
Почистените миди се слагат в тенджера с капак с остатъка от зехтина и лимоновия сос и се запържват за около 3-4 минути, като периодично се разбъркват.
След като са готови, се добавят в тенджерата със спагетите и соса и ястието се сервира.
По желание може да добавите соев сос накрая, на вкус.
Коментари
Аз добавям консерва с маринован октопод и накрая поръсвам с пармезан ;)