Черни спагети със скариди, рулца от раци и миди

LinaNLinaN
Новак
7
31
17
8
10/08/2018
"Паста с морски зарове и апетитен цвят - просто трябва да опитате колко е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спагети - 500 г с мастило от сепия
  • зехтин - 150 - 200 мл
  • скариди - 200 г
  • миди - 250 г
  • рулца от раци - 10 бр.
  • домати - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме рулцата от раци на лентички и обелваме чесъна, после загряваме половината зехтин в дълбок тиган и слагаме скаридите и чесъна.

След като се запържат (около 2-3 минути), се добавя виното и се усилва котлонът, докато се изпари алкохолът. Добавят се рулцата от раци както и доматите - обелени и нарязани на кубчета (може и от консерва), захарта, сол и черен пипер. Оставя се да ври на бавен огън.

През това време се кипва подсолена вода в тенджера, добавя се малко зехтин и се слагат спагетите. Варят се около 8-9 минути или докато опитате и разберете, че са готови. Изцежда се водата и се добавя сосът, след което се оставя на котлона за още минута-две.

Почистените миди се слагат в тенджера с капак с остатъка от зехтина и лимоновия сос и се запържват за около 3-4 минути, като периодично се разбъркват.

След като са готови, се добавят в тенджерата със спагетите и соса и ястието се сервира.

По желание може да добавите соев сос накрая, на вкус.

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна
Анна
07.09.2020 13:33
Стахотна рецепта!!!...... любимата на мъжа ми :)
Аз добавям консерва с маринован октопод и накрая поръсвам с пармезан ;)
0
0