Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Рулца от кори за баница с кайма

Рулца от кори за баница с кайма

Рулца от кори за баница с кайма
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • кайма - 1 п.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 1/2 м. консерва
  • лук - 1 малка глава
  • олио
  • сол
  • горчица - 1 ч.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва, измива и настъргва.

В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът и морковът да се запържи. Добавя се и каймата да се запържи. Овкусява се със сол.

Царевицата се отцежда. След като се свали от котлона каймата, към нея се добавя царевицата. Всичко се обърква и плънката е готова.

Корите се разрязват на половина. Тази плънка стига за половината, но при желание може да направите двойно количество плънка и да използвате всички кори.

Плънката трябва да се разпредели по равно за всички рулца. В единия край се слага от плънката, като за едно рулце се ползват 2 кори. Кората с плънката се загъва 1 път, след което се завиват 2-та края по цялата дължина. Навиват се докрай.

Същото се повтаря с всички кори. Когато всички рулца са готови, се нареждат в намазнена тавичка.

В купичка се разбъркват майонезата и горчицата. Рулцата се намазват с майонезената смес с помощта на четка.

Кашкавалът се настъргва и се поръсва върху рилцата.

Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: