Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с течен шоколад и сметана

Бисквитена торта с течен шоколад и сметана

ПламенПламен
Новак
35249
Бисквитена торта с течен шоколад и сметана2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Нали няма да ни откажете едно парче бисквитена торта с течен шоколад?"

Необходими Продукти

  • ядки - 70 г
  • прясно мляко - 300 - 400 мл или компот
  • банани - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 500 г
  • течен шоколад - 400 г
  • бисквити - 2 пакета (по 400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме сметаната с миксер, добавяме течния шоколад и захарта и разбиваме до получаване на хомогенна смес.

Потапяме всяка една от бисквитите в прясно мляко или сок от компот.

Редуват се в тава ред бисквити, парченца банан и от сместа.

Бисквитената торта се украсява с ядки по избор.

Оставя се в хладилник за 24 часа.

Бисквитената торта с течен шоколад и сметана е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
519
414
39
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Николова
Боряна Николова
За кремче с течен шоколад аз иползвам заквасена сметана...Много по-вкусно ми се струва.....
10.07.2013 16:46
5
Цвети
Цвети
Прекалено сладка е.. няма нужда и от захарта!
10.07.2013 15:09
3
Пламен
Пламен
От която сметана искаш , но по добре е да използваш течна сметана.
16.03.2013 12:34
8
Espe7
Espe7
А сметаната течна ли е или става и от тази на прах която е?
07.03.2013 21:42
Пламен
Пламен
Аз не съм качвал снимка!От сайта я качиха!Да кремът става по блед но поне е вкусна!
04.03.2013 22:33
1
Таня
Таня
Ех, сега трябва да изчакам 24 часа докато стане за хапване :) Иначе кремът стана много по-блед, на снимката все едно е слепвано директно с течен шоколад. Може би следващия път ще пробвам с по-малко сметана.
26.02.2013 20:46
Таня
Таня
Снимката не отговаря на рецептата :(
26.02.2013 20:15
1
Пламен
Пламен
Ами използвай колкото захар искаш!Моето семейството обича с повечко захар.
26.02.2013 19:19
1
1
Покажи всички подкоментари
emisra
emisra
Ще я направя! Изглежда страшно вкусно! Само захарта ми идва в повече! В течния шоколад има достатъчно захар!
26.02.2013 17:34