Начин на приготвяне
Прясното мляко се подтопля. Към него се прибавят захарта и маята. Размива се.
Брашното се пресява в голяма тава. Прави се кладенче. Добавят се солта и олиото. Добавят се киселото мляко и 3-те яйца и единия белтък. Добавя се и прясното мляко с маята.
Замесва се тестото, като се взима постепенно от брашното. Замесва се меко тесто. Маслото се разтапя. Тестото се разточва максимално, като трябва да е дебело около 1 см.
С помощта на чаша от тестото се режат макскимален брой кръгчета. Всяко кръгче се потапя в маслото и се нареждат в тава отвън навътре.
Останалото тесто се свива като розичка и се слага в средата, като също се маже обилно с масло. Оставя се да втаса.
Жълтъкът се разбива с малко олио и водичка. Питката се маже с жълтъка.
Поръсва се със сусам. Пече се в умерена фурна.