Начин на приготвяне
Замесваме меко тесто от горепосочените продукти, без маслото, като отделяме само 1 жълтък за намазване. Като го замесим оставяме тестото на плот (маса), правят се 3 топки и ги оставяме малко да да си починат.
След това всяка топка се разточва на кръг и последователно се нареждат една върху друга, като се намазват с мекото масло помежду им и последната се разточва повече, намазва се и тя с масло и се навива на руло.
Краищата се изрязват с нож и се правят на топка - тя ще е центърът на питката. Останалото руло се реже под формата на трапец.
Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят отново да втасат, като оставяме малко разтояние помежду им. Намазват се с разбития жълтък.
Печем първо с включена фурна само отдолу, след около 15 минути включваме да пече и отгоре на 160-170 градуса за около 30-40 мин.
Като се опече може да се намаже с мед и да се поръси с орехи.