Кекс с пъпеш

Кекс с пъпеш
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3/4 ч.ч. меко
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • пъпеш - 2 1/4 ч.ч. пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукват се яйцата. Прибавя се захарта и се разбива.

Прибавят се маслото, бакпулверът и содата. Отново се разбива.

Пъпешът се бели и почиства от семки. Слага се в купа и се пасира. Пюрето пъпеш се прибавя към сместа. Добавя се и брашното.

Разбива се добре до хомогенна смес. Подготвя се форма, намазнена и поръсена с брашно.

Тестото се изсипва във формата. Пече се в предварително загрята фурна.

Готовността се проверява с дървена клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: