Домашни немски бургери

13/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • питки - 3 бр.
  • картофи - 600 г
  • телешка кайма - 500 г
  • ементал - 3 парчета кашкавал
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • маруля - 3 листа
  • олио
  • сосове - по избор
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Обърква се. Правят се 3 големи кюфтенца, размера на питките. Пържат се в тиган с много малко мазнина.

Когато се обърнат от втората страна, върху кюфтето се слага парче кашкавал да се разтопи. Когато са готови, се изкарват в чиния.

Картофите се обелват и измиват. Режат се на лентички. В малка тенджерка се загрява повече олио. Картофите се пържат.

Лукът се почиства и нарязва на кръгчета. Доматът се измива и нарязва на кръгчета. Марулята се измива. Питките се разрязват на 2 части, на горна и долна част.

Бургерът се сглобява. По желание питката може да се намаже с майонеза. Продуктите се нареждат един върху друг. Слагат се доматите и марулята.

Нареждат се и кюфтето с кашкавал и лукът. Добавят се всякакви сосове по желание.

Захлупва се с калпачето на питката.

Добавят се картофките до бургера.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар