Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана по дължина и го минаваме през оребрения тиган. След това минаваме и пилешкото.
Овкусяваме пържолите със сол, черен пипер и червен пипер и оставяме настрана да починат.
Нарязваме на ленти единия домат, половината морков, едната скилидка чесън и печената червена чушка. Режем на ситно и босилек, а пържолите - на ленти, колкото са лентите патладжан.
След като всичко е готово, вземаме лента патладжан, поставяме парче от пилешкото, резен домат, червена чушка, морков, чесън, босилек и завиваме на руло, поставяме в тава и така с всички ленти патладжан.
С останалия домат, половин морков, скилидка чесън, магданоз и всичко, което е останало от зеленчуците, пасираме.
С получения сос поливаме патладжанените рулца и печем на 200 градуса за час и 10 мин.