Моят сиропиран сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
15/08/2018
"Сочни удоволствия за заклети лакомници - ето го и моят сиропиран сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 817
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, добавете останалите продукти и разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в правоъгълна тавичка, предварително намазана с малко олио и поръсена с брашно. Заравнете сместа и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 30 минути.

Сварете сиропа, като смесите водата и захарта. След като заври, премахнете от огъня и оставете да се охлади.

Извадете готовия сладкиш и оставете за 5 минути да се поохлади, залейте равномерно със студения сироп.

Оставете сладкиша да престои така за 30 минути, след което намажете със предварително смесените продукти за намазване.

Оставете сладкиша да изстива в хладилник за 4-5 часа и сервирайте.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариета М
Мариета М
15.08.2018 19:16
Много е вкусна! Изискан сладкиш - струва си да се приготви! ❤
1
0