Панирани овнешки кюфтета с ориз

MarianaMarianaДжедай56193720
17/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • овнешко месо - 750 г мляно
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава ситно нарязана
  • брашно - за овалване
  • яйца - 3 бр. за паниране
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте ориза с 3 ч.ч. подсолена вода и го сварете до готовност, след което го оставете да се охлади и го изплакнете със студена вода.

Добавете го към мляното овнешко месо, прибавете яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук и подправките.

Омесете каймата, оставете я 30 минути в хладилника да си почине и с намазнени ръце оформете не много големи кюфтенца.

Готовите кюфтенца се потапят последователно в брашно, яйца, галета и се пържат в загрятото олио до хрупкава коричка. Препоръчвам да се поднесат със свежа салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар