Пиле със Спанак и Топено Сирене

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
16/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 680
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 - 3 бр. /700 - 800 г/
  • мазнина - 2 с.л. растителна
  • спанак - 400 г
  • топено сирене - 140 г натурално, 45% масленост
  • зелен лук - 1 връзка
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • мащерка - 2 щипки
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се разчленяват, осоляват и натриват с мазнина и червен пипер.

Поставят се в подходяща тавичка заедно с останалата мазнина, оцет и ½ ч.ч. вода.

Престояват в предварително загрята на 190 градуса фурна 30 мин.

В соса се задушават нарязаните спанак и лук. Добавят се подправките и сиренето.

Обърква се добре. Отгоре се нарежда месото и се запича още 15 минути. Поръсва се с магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар