Начин на приготвяне
Лападът се накисва във вода. Измива се добре. Слага се в тенджера с вода и се попарва за няколко минутки. Изцежда се.
В купа се чуква яйцето. Разбива се. Добавя се киселото мляко и малко сол. Разбива се.
Подготвя се добре намазнена тава. За всяка доза розички се използват по 2 кори. В единия им край по цялата дължина се разпределя от лападът. Разпределят се по 2 лъжици с кисело мляко и яйце.
Настъргва се малко сирене. Завива се на пура. Нарязва се на 8 парчета. Нареждат се в тавата, като се нареждат с отворите нагоре.
Повтаря се с всички кори, като продуктите трябва да се разпределят равномерно за всички кори.
Фурната се загрява на 180°C. Всички розички се нареждат в тавата.
Печете вкусния лападник около 40 минути.
Лападникът Букет от рози е готов.