Шницели по селски

Шницели по селски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"И изведнъж изразът Баба ти само шницели е яла, придобива съвсем друго и вкусно значение"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • плънка
  • лук - 1 средна глава
  • чушки - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • кашкавал - 100 г
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 бр. за потапяне
  • галета - 100 г (или универсална панировка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с подправките и оформя на 5 равни по големина топчета, аз оформих на око без да тегля. В загрято олио се задушва за 3-4 минути ситно нарязан лук, морков, обелен и нарязан на ситно, и чушка на малки кубчета.

Поръсваме със сол, черен пипер и риган, след като омекнат е готово и сваляме от котлона. Яйцето се разбива в чиния, по-удобно е, панировка или галета се сипва в плитка чиния.

Върху дъска за хляб се постила фолио или найлонче поръсва се с една щипка от панировката или галета и топчето кайма с пръсти се оформя като питка с големина на малка чинийка.

Отгоре в едната половина сипваме 1 равна с. л. плънка от зеленчуците, върху тях плочка кашкавал и събираме двата края на фолиото, като с пръсти се притиска в края да залепне. Нареждаме шницелите в табла и загряваме олио в голям тиган на 5 степен.

Първо всеки шницел се овалва в панировка или галета, после топим в яйцето и пържим от всички страни до златисто. Изваждаме върху салфетка, за да попие мазнината. В същата мазнина пържа и 3 картофи за гарнитура.

Сервираме с розови домати, люта чушка и чаша студено бяло вино. Сервирайте без салфетката, аз бързах да споделя рецептата затова е с нея :))) Вкусотия за 0 време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rosicapi
rosicapi
Още днес ще ги пробвам
19.08.2018 09:41
1